Ryttarkaka

Ingredienser

Kaka
 4 st ägg
 6 dl socker
 3 dl mjöl
 8 msk kakao
 2 tsk vaniljsocker
 175 g smör, rumsvarmt

Täcke
75 g smör
2 dl socker
1.5 dl grädde
1 dl sirap
250 g kokosflingor

1. Kaka
Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt (är inte ordet pösigt helt underbart, smaka på ordet. Pööööösigt…. Mmmm).

3. Hur som helst, blanda sen alla torra ingredienser.

4. Rör ner i det vita pööööösiga fluffet.

5. Sist rör du ner det mjuka smöret.

6. Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna och grädda i ugn cirka en kvart.

7. Täcke
Under tiden gör du kakans täckte, eller Ryttarkakans sadel om du hellre vill se det så! Blanda alltihop allt i en kastrull och låt sjuda i ca 5 minuter.

8. När du tar ut kakan ur ugnen brer du på kokoskletet och gräddar kakan ca 10 minuter till i ugnen.

9. Nu är det bara att rida mot solnedgången med din alldeles egen lilla Ryttarkaka.


Imorgon blir det bakmåndag!
Jag ska festa på hemmagjorda ryttarkakor på en väldigt speciell dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0